RĂSPUNS LA ADRESA VIDEOCLIPURILOR DE PE YOUTUBE CU TITLUL ,,ARSENIE BOCA – SFÂNT SAU ÎNŞELAT?”

denigratorii RĂSPUNS LA ADRESA VIDEOCLIPURILOR DE PE YOUTUBE CU TITLUL ,,ARSENIE BOCA – SFÂNT SAU ÎNŞELAT?” Sunt silit (provocat) sa dau aceste raspunsuri de cititorii blogului meu: cristiserban.wordpress.com Sunt multe inexactitati si chestii luate dupa ureche, ca sa cred ce spun acesti doi parinti, care de fapt intineaza memoria unui sfant, a omului care a imbracat acceasi haina ca si dansii. Astfel: 1. Una este sa depui o marturie personala, alta este sa spui din auzite. Il incrimineaza pe Parintele Arsenie in special pentru relatia cu Julieta (Maica Zamfira)…invocandu se un interviu din revista SCARA…Interviul poate fi citit aici… http://www.proiectavdhela.ro/pdf/dumitru_staniloae_interviu.pdf Se va observa ca si cu cateva luni inainte de moarte Pr Staniloae vorbeste frumos despre PR ARSENIE in tonuri si cuvinte calde…in niciun caz nu spune, precum sustin trunchiat acesti preoti, ,,ca a renuntat la relatia cu Arsenie, fiindca era cu Julieta”…

2. Cand Parintele a fost intrebat de ce a pictat asa Sfintii pe peretii de la Draganescu (iesind din sabloane si automatisme), Sfintia Sa a spus: ,,I am pictat cum i-am vazut(in Cer)!” (marturie Parintele Pantelimon). Daca l-a pictat pe Francisc de Assisi a avut un motiv bine intemeiat…

3. Cei doi parinti denigratori nu stiu cine a fost Parintele Arsenie, n au citit biografia dansului si spun totul totul ,,dupa ureche” Afirma de pilda ca portretul lui Francisc de Assisi este pictat in altar la Draganescu ceea ce constituie o minciuna. Daca mergeau din curiozitate la Draganescu ar fi aflat mai multe, acolo este o Evanghelie intreaga, nu o pictura.

4. Este la fel o minciuna ca PARINTELE CLEOPA nu a spus vreodata ceva de bine Pr Arsenie, ca cei doi nu ar fi avut vreo legatura. S au publicat recent scrisori ale Parintelui Cleopa catre Sfantul Ardealului in seria de carti cuprinzand documente CNSAS…Dimpotriva, Parintele Cleopa se adresa Parintelui Arsenie ca unui sfant.

5. Il barfesc pe ,,unul Dan”, care a trait pe viu o minune legata de Parintele …Acest Dan este un intelectual de marca al Romaniei, octogenar. Este vorba de Dan Lucinescu, un om aplecat mai mult spre stiinte, dar trezit la credinta, in tineretea sa, de Parintele Arsenie care i-a spus pe nume fara sa-l fi vazut vreodata, citindu-i si gandurile nu tocmai cuvioase la adresa Parintelui. Acestea sunt scrise in cartea PR ARSENIE – UN SFANT AL ZILELOR NOASTRE.

6. Acuzaţiile de magie alba si vrajitorie iar nu se leagă, fiindca multe si marunte au spus si notat securistii la adresa Parintelui, dar ideea aceasta nu apare nicaieri. Parintele a fost urmarit de Securitate, toata viata. Dimpotriva securistii nu spun de vrajitor, ci de om duhovnicesc, de om al lui Dumnezeu.

7. Asa zisa relatie cu ,,Zamfiruca” se poate verifica tot in arhivele CNSAS…Cei doi s au insotit in foarte multe lucrari duhovnicesti spre slava lui Dumnezeu. Si cam aceasta a fost relatia, ca de la monah, la ucenic si cam atat.

8. Parintele TEOFIL PARAIANU a avut ceva rezerve fata de sfintenia si harurile Parintelui Arsenie Boca…INSĂ…Spre apusul vietii PARINTELE TEOFIL a sustinut cu tarie ,,ca este varf de lance al ortodoxiei noastre” plus ca a coordonat exceptionala carte: SINTEZA A GANDIRII PARINTELUI ARSENIE BOCA in 800 de capete, unde se vorbeste de harurile exceptionale ale Sfantului Ardealului.

9 Parintii acestia nu sunt la curent cu noile descoperiri care au legatura cu PARINTELE ARSENIE BOCA, cu elementele de noutate care se adauga biografiei Parintelui…Un om de talia acestuia se naste intr-un neam, odata la 1000 de ani. Teolog, pictor, indrumator de suflete…CARAREA IMPARATIEI este din punctul meu de vedere cea mai reusita opera teologica scrisa de un monah roman vreodata si nici nu va fi egalata.

10 Recent, cu nevredinicie dar cu binecuvantare arhiereasca, am publicat cartea PARINTELE ARSENIE BOCA.Rugaciune si har la mijloc de veac. Acolo sunt cuprinse documente autentice din anii 40 toate in legatura cu Parintele…Daca facem un decupaj strict din anii aceea, omitand ce a facut parintele alti aproape 40 de ani dupa, putem ajunge lesne la concluzia ca acest om a fost unul dintre cei mai mari SFINTI din istoria ROMANIEI.

11 Acuzatiile ca l-am inlocuit pe Hristos cu Parintele sunt de asemenea false. Cartile cu Parintele Arsenie Boca, numeroase de altfel, mai toate invata sa ne rugam: ,,Pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maici şi ale Parintelui nostru Arsenie, Doamne miluieşte ne pe noi!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: