Carte noua Parintele Arsenie Boca. Darul lui Dumnezeu catre poporul care striga

coperta ARSENIE 3 Cartea Editurii Cristimpuri, poate fi comandata AICI. Poate fi comandat si PACHETUL ARSENIE BOCA (3carti) Cuvantul IPS SERAFIM despre aceasta carte. Mă bucur de această noua carte despre Părintele Arsenie care apare la Editura Cristimpuri prin osteneala unui număr mare de credincioşi şi a tânărului teolog Cristian Şerban. În prima carte de mărturii ale Părintelui Pantelimon despre Părintele Arsenie, apărută în aceea la aceeaşi editură, spuneam că Părintele Arsenie este o personalitate unică în Istoria Bisericii Ortodoxe Române, care se bucură de cinstirea unui sfânt de o mulţime imensă de credincioşi înainte de a fi canonizat, cum nu s-a întâmplat cu nici un alt sfânt român.
El a fost supranumit de poporul credincios pe bună dreptate „Sfântul Ardealului”. Scrierile şi învăţăturile Părintelui ca şi mărturiile despre viaţa şi cuvintele lui sunt tipărite în zeci de mii de exemplare şi de ele se folosesc tot atâţia credincioşi, fiecare după credinţa şi viaţa sa. Cartea de faţă vine să completeze aceste mărturii şi să întărească convingerea că Părintele Arsenie este un mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru credincioşii care îi cer ajutorul cu credinţă, ca şi pentru poporul său pe care l-a iubit ca puţini alţii.
Un neam rezistă când are o sănătate morală viguroasă. Istoria stă mărturie că imperiile şi neamurile au dispărut atunci când au decăzut moral. Părintele Arsenie ştia aceasta şi o spunea cu tărie, tocmai pentru că-şi iubea neamul şi nu voia să-l ştie că se îndreaptă spre dispariţie datorită înmulţirii păcatelor. De aceea osândea cel mai mult păcatul desfrâului şi al avortului care într-adevăr pustiesc neamul nostru. În această privinţă şi în multe altele, Sfinţia Sa a fost un Profet căci iată, de la Revoluţie încoace, s-au făcut milioane de avorturi, iar alte milioane de români au părăsit ţara din motive materiale, fără să se gândească prea mult sau fără să se gândească deloc la sufletul lor şi al copiilor lor. Despre cei care plecau în străinătate încă de pe vremea sa, Părintele spunea că acolo unde se duc viaţa poate fi mai uşoară din punct de vedere material, dar mult mai grea din punct de vedere duhovnicesc. Spunea chiar că cei mai mulţi dintre aceştia îşi pierd mântuirea pentru că nu mai ţin legătura cu Biserica, singura care ne mântuieşte. Iată adevăruri cutremurătoare pe care Părintele Arsenie nu s-a ferit să le strige, ca oarecând profeţii, nici de frica Securităţii, nici pentru că i-ar supără pe oameni, cum ar gândi mulţi astăzi.
Deşi necruţător cu păcatul şi mustrător al păcătoşilor, totuşi Părintele Arsenie a inspirat întotdeauna şi inspiră şi după moarte nădejde şi curaj în lupta cu păcatele şi cu greutăţile vieţii ca şi consecinţe fireşti ale păcatului. Nimeni din cei ce nădăjduiesc în rugăciunea lui nu rămâne nemângâiat şi neajutat. Să-l chemăm deci mereu în ajutor alături de ceilalţi sfinţi: „Părinte Arsenie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi păcătoşii”!

Mitropolitul Serafim Joantă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: