Parintele Iustin Parvu a trecut la Domnul

iustin parvuUnul dintre cei mai mari duhovnici ai României, s-a stins din viaţă. Părintele arhimandrit Justin Pârvu a murit în această seară, la orele 22.40. „La ora 22:40, ora României, duminica, după o suferinţă de mai multe săptămîni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atît i-a iubit şi după care atît a jinduit.

 Părintele Iustin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemniţat politic între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

De la sfîrşitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîţiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!”, informează http://www.petruvodă.ro.

 Considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei româneşti din ultimii ani, Părintele Iustin Pârvu s-a născut pe 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului, comuna Călugăreni, judeţul Neamţ. Intrat în mănăstire la vârsta de 17 ani, este tuns la monahism în 1940 şi numit preot misionar pe Frontul de Est. A fost arestat în 1948 şi condamnat la 12 ani de închisoare. Trece prin închisorile de la Jilava, Gherla sau Aiud, după care trece prin „reeducarea de la Piteşti!”. În 1960 mai primeşte o condamnare de patru ani, fiind eliberat odată cu ceilalţi deţinuţi politici.

 Din cauza greutatilor intampinate dupa eliberare, el ajunge sa lucreze ca muncitor forestier. In anul 1966 a fost reprimit in monahism, ca vietuitor al Manastirii Secu, din judetul Neamt, iar din anul 1975 a trăit in Manastirea Bistrita, din acelasi judet. In toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Manastirii Petru Voda, iar in anul 1999 a inceput construirea Manastirii Paltin.

 In anul 2003 infiinteaza publicatia crestina „Glasul Monahilor”, care apare lunar. In ziua de 2 noiembrie 2008, parintele Iustin este ridicat la rangul de arhimandrit. In acelasi an, parintele infiinteaza o noua publicatie crestina, „Atitudini”.

 Întemeietor al Mănăstirii Petru Vodă, ce are ca hram Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Părintele Iustin Pârvu a fost operat la începutul lunii mai, la Cluj.

 

Sursa REALITATEA.

One response to this post.

  1. Posted by CIZMAS SILVIA on 17 iunie 2013 at 14:03

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca precum un slujitor al SAU in Imparatia SA !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: