Judecatorul cel milostiv (Nestemate duhovnicesti) vol II

POTI COMANDA CARTEA AICI – 52 DE POVESTIRI MINUNATE SI CD INCLUS

A fost odată un judecător care îşi îndeplinea în mod corect profesia. Dacă vedea că cineva era escroc, nu numai că nu-i primea dosarul, ci îl şi mustra cu asprime pentru a-şi reveni. Dacă vedea pe unul că era vinovat, dar se căia, încerca să aranjeze cumva lucrurile sau să-i micşoreze pedeapsa. Dacă vedea că este sărac şi nedreptăţit, nu lua deloc bani de la el şi încerca să-l îndreptăţească la judecată.

Acest judecător, despre care povesteşte Cuviosul Paisie Aghioritul,  trăia foarte simplu, iar banii pe care-i câştiga în plus îi împărţea unor familii sărace. Femeia sa era de asemenea credincioasă. Ea era un pic supărată, fiindcă nu putea avea copii, dar Dumnezeu i-a dat în grijă câteva sute de copii pe care îi îngrijea şi-i învăţa să trăiască duhovniceşte.  După un timp, judecătorul şi soţia sa au adoptat o fată, căreia i-au dat toată averea lor. Au făcut atunci în casa lor un fel de mănăstire. Tot timpul citeau rugăciuni şi-L slăveau pe Dumnezeu.

După ce bătrânii au murit, fata a renunţat la toată averea şi s-a dus la mănăstire, fiindcă nu cunoştea altă cale. Ea aşa fusese crescută, într-o casă de judecător, care era deja mănăstire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: