Blestemarea smochinului

Episodul cu blestemarea smochinului face parte din contextul misionar al lui Iisus Hristos. Acest eveniment biblic s-a petrecut în conformitate cu tradiţia în apropiere de localitatea Betfaghe (după toponimie se arată abundenţa smochinelor în zonă). Fiind blestemat smochinul s-a uscat pe loc , iar acest lucru poate fi considerat o minune.

Se admite că din Betfaghe, localitate situată nu departe de Ierusalim, Iisus Şi-a trimis ucenicii spre a-I aduce mânzul asinei, animalul pe care el îl va încăleca din porunca Tatălui, ca să se adeverească cuvântul profetic.

Pe pereţii bisericuţei din Betfaghe vedem scene biblice care ne arată bucuria cu care cetăţenii cetăţii sfinte Îl întâmpină pe Hristos. Ei au ramuri de finic în mâini şi strigă: ,,Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!”. Salutul acesta, întâmpinarea acesta, care stau sub semnul bucuriei, înseamnă că la Ierusalim lui Iisus I s-a recunoscut în momentul intrării pe mânzul asinei calitatea de Profet, Învăţător şi Rege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: