Inaltarea Domnului

Întruparea, Învierea, Înălţarea Domnului, fiind acte supranaturale – ba chiar mai mult, acte supranaturale IREPETABILE -, sunt cu atât mai puţin accesibile oamenilor cu cât ei le măsoară cu instrumente materiale.
Există o dovadă puternică şi vie care atestă unul dintre actele soteriologice – Înălţarea Domnului.
Capela Înălţării Domnului, aflată pe Muntele Măslinilor, în Ierusalim, este un loc de închinăciune, atât creştin cât şi musulman. Potrivit traditiei, acesta este locul de pe care Mântuitorul Hristos S-a înălţat la cer. Micuţa capelă rotundă păstrează încă o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos.

Capela Inaltarea Domnului – mentionarea biblica a locului

„Si i-a dus afara (pe Apostoli) pana spre Betania si, ridicandu-Si mainile, i-a binecuvantat. Si pe cand ii binecuvanta, S-a despartit de ei si S-a inaltat la cer. Iar ei, inchinandu-se Lui, s-au intors in Ierusalim cu bucurie mare.” (Luca 24, 50-52)
„Si acestea zicand, pe cand ei priveau, S-a inaltat si un nor L-a luat de la ochii lor. Si privind ei, pe cand El mergea la cer, iata doi barbati au stat langa ei, imbracati in haine albe; Care au si zis: Barbati galileieni, de ce stati privind la cer? Acest Iisus care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer. Atunci ei s-au intors la Ierusalim de la muntele ce se cheama al Maslinilor, care este aproape de Ierusalim, cale de o sambata.” (Faptele Apostolilor 1, 9-12)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: