Vulcanul imblanzit cu rugaciunea

BBC a realizat un documentar, difuzat de Discovery, despre cea mai mare catastrofă a secolului trecut: erupţia unui vulcan din Islanda, care a produs pagube omeneşti şi mate­riale ne neimaginat la vremea aceea (anul 1873). Documentarul prezintă notiţele unui pastor, care a scris pas cu pas ce se întâmpla atunci. Lava vulcanului s-a întins pe vreo 15 kilometri, decimând tot ce-i ieşea în cale. Una dintre cele mai fantastice relatări scrise ale pastorului se referă la ziua în care el a chemat oamenii la bise­rică, să se roage împreună pentru ca lava vulcanului să nu-i spulbere. Mare le-a fost surpriza când au ieşit din biserică: lava, ce cursese cu furie pe kilometri întregi, se oprise la câţiva metri de biserică!

 Scepticii ar putea spune că a fost doar o coincidenţă, o banală întâmplare. Dar, cum spune David Hawkins, pentru ca un lucru să fie întâmplător, trebuie să se petreacă în afara Universului, ceea ce este imposibil. Dacă întâmplarea nu are nici un rol în existenţă, atunci putem spune că rugăciunea oamenilor aflaţi în biserică a avut un rol determinant în oprirea dezastrului. Nenumărate experimente ştiinţifice arată că rugăciunea are efecte măsurabile, cel puţin atunci când este făcută pentru vindecare. Experimente de excepţie au demonstrat acţiunea profundă şi puternică a rugăciunii ţintite, în care cei ce se rugau cunoşteau numele persoanelor, precum şi alte detalii despre starea lor de sănătate.

 

 

Dacă vorbim aici despre rugăciunea care vindecă oameni, în cazul vulcanului vorbim despre rugăciunea care ar fi putut afecta o structură fizică, materială, respectiv lava vulcanului. Ne putem gândi automat că ne aflăm în domeniul poveştilor şi al magiei dacă observăm că lava unui vulcan fioros îi ascultă pe oamenii care se roagă şi se opreşte la câţiva metri de biserică. În poveşti, ne-am putea spune noi, este posibil ca mintea să influenţeze materia, este posibil ca vulcanii să devină cuminţi, furtunile să se oprească în calea cuvintelor frumoase şi balaurii materiei dezlănţuite să-şi aplece capetele lângă o biserică. Dar ne amintim că Iisus oprea furtuna în rugăciune şi, prin credinţă şi iubire, avea puterea de a schimba structura formelor materiale. El a înmulţit pâinile şi peştii, a transformat apa în vin, a vorbit cu vânturile şi valurile şi ele l-au ascultat. Deci Iisus ne-a spus prin experienţa sa că materia răspunde conştiinţei umane. Noi nu suntem Iisus, bineînţeles, dar tot Iisus ne-a spus că dacă am avea credinţă cât un bob de muştar, am putea muta munţii din loc. Ştiinţa modernă este aproape de uluitoare dovezi ale pu­terii pe care intenţia şi rugăciunea le au asupra mediului înconjurător şi al materiei; ea vorbeşte deja despre faptul că intenţia şi rugăciunea colectivă au puterea de a crea un spaţiu sacru, deci a schimba proprietăţile mediului înconjurător (citiţi pentru această documentare cărţile lui Lynn McTaggart, traduse şi în România).

 

Rugăciunea ţintită, dar mai ales rugăciunea sinceră, în care emoţia este deosebit de presantă, iar motivaţia pentru ea este viaţa însăşi, poate crea miracole. Când ne rugăm cu toată fiinţa şi în mod precis, ţintit, se poate să primim un răspuns aproape imediat. Se poate ca tărâmul magic al existenţei să ni se dezvăluie atunci când suntem motivaţi sincer să ne rugăm. Motivaţia puternică pentru rugăciune şi emoţia sinceră ne pot netezi drumul către miracol şi către acele trăiri care-l apropie pe Dumnezeu de nevoile, dorinţele şi aşteptările noastre. Probabil că n-ar trebui să ne stea un vulcan lângă casă pentru ca noi să ne rugăm cu since­ritate şi credinţă, nici să ne ameninţe vreo situaţie de viaţă. Rugăciunea sinceră şi credinţa în miracol ne pot însoţi în viaţa de zi cu zi, în evenimentele mărunte, în relaţiile cu oamenii şi în micile aşteptări ale vieţii. Să reţinem că miracolul este posibil, că schimbarea unei situaţii, oricât de dezastruoasă ar părea ea, poate veni şi în ultima clipă. Drept spune Biblia că ceea ce la om este imposibil, la Dumnezeu este posibil!

 

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: