Statistica avort Romania

Statistică şoc!

Numărul avorturilor făcute în România între 1958 şi 2008 depăşeşte populaţia actuală a ţării. Potrivit România Liberă, în 50 de ani, româncele au făcut peste 22 de milioane de întreruperi de sarcină.

Asta în contextul în care, România are în prezent puţin peste 21 de milioane 500 de mii de cetăţeni. Totodată, statisticile oficiale arată că un record absolut la întreruperi de sarcină a fost înregistrat în 1965 – peste un milion o sută de mii de avorturi. În primul an de după căderea comunismului au fost făcute 992.000 de întreruperi de sarcină.

 

De altfel, media avorturilor din România o depăşeşte pe cea din Vest. În timp ce la noi revin, în medie, trei avorturi în viaţa unei femei, în Occident o femeie a făcut, tot în medie, cel mult un avort.

IPF avertizează că, în ultimii 15 ani, circa 20 de milioane de copii au fost ‘pierduţi’ din cauza avorturilor efectuate pe teritoriul Uniunii Europene. Marea Britanie, Franţa, România, Italia şi Spania sunt ţările cu cel mai mare număr de avorturi din UE.

În acelaşi timp, specialiştii în demografie trag un semnal de alarmă cu privire la scăderea ratei de natalitate în majoritatea ţărilor europene. ‘Numărul avorturilor dintr-un an în cele 27 de state membre ale UE (1.207.646) este echivalent cu deficitul ratei de natalitate în Europa’, avertizează raportul.

Documentul mai notează că există o legătură strânsă între îmbătrânirea populaţiei europene şi creşterea ratei avorturilor, în condiţiile în care numărul persoanelor cu vârste sub 14 ani continuă să scadă. În ansamblul UE, populaţia cu vârste sub 14 ani a scăzut de la 89 de milioane în 1993 la 78,4 milioane în 2008, ceea ce reprezintă o pierdere de 10 de milioane de tineri.

One response to this post.

  1. Posted by Mady on 23 februarie 2011 at 07:26

    Dumnezeu sa ne ierte!
    Sa nu ne miram si sa nu ne plangem daca peste nu foarte multi ani, nu va avea cine sa mai sustina sistemul de pensii. Ma gandesc la perioada cand „decreteii”, cei nascuti in 68 si dupa, vor fi pensionari, iar generatia care va trebui sa-i sustina vor fi acesti copii pe care Dumnezeu i-a scapat de la avort.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: