Cadou de Ziua indragostitilor

In regiunea Belgorod, din sudul Rusiei, autoritatile au interzis sarbatoarea Sfantului Valentin, sustinand ca este „o sarbatoare ce contravine culturii ruse”.

Printr-un document intitulat „Masuri pentru asigurarea securitatii spirituale a regiunii Belgorod”, autoritatile din aceasta zona au decis „sa nu autorizeze petrecerile de Sfantul Valentin si de Holloween in stabilimentele culturale, educative si alte administratii orasenesti si departamentale din aceasta regiune”, relateaza rferl.org.

Astfel, pe 14 februarie Universitatea din Belgorod nu va putea organiza nici-o petrecere pentru studenti cu tematica „Valentine’s Day”, iar gradina zoologica din aceasta regiune a fost obligata sa renunte la promotia pentru cupluri.

Grigory Bolotnov, purtatorul de cuvant al administratiei din Belgorod, a declarat ca sarbatoarea Sfantului Valentin nu are nimic de-a face cu traditia ruseasca iar daca ar accepta-o ar fi la fel ca si cum ar intorduce “Vodka Day”.
…………………
Cu cateva zile inainte de sarbatoarea iubirii, ziua Sfantului Valentin, politia religioasa din Arabia Saudita a interzis vanzarea de flori sau cadouri de culoare rosie.

In opinia autoritatilor religioase din tara araba, Sfantul Valentin e o sarbatoare care incurajeaza relatiile sexuale in afara casatoriei.
……………………

3 responses to this post.

 1. Posted by obretin maria on 9 februarie 2011 at 09:31

  bravo lor !nu ca noi sarbatorim toate tampeniile!

  Răspunde

 2. si de cand statul e insarcinat cu pastrarea traditiei? asta o face omul daca vrea,nu trebuie sa vina statul sa dea directive despre ce e traditional si ce nu.Poate fac si o politie ca cei din Arabia Saudita. Mi se pare o initiativa de toata jena.

  Răspunde

 3. Am dat si eu in aceasta dimineata această stire la radio, si am spus ceva de genul ,,intre petrecerile aproape porno si manifestarile extremiste de interzicere a vreunei sarbatori trebuie gasita o cale de mijloc”. Problema ,,Zilei indragostitilor” mi se pare una care deturneaza atentia de la principalele probleme ale omului, ale crestinului….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: