Schit nou pe langa Manastirea Caraiman Busteni

Consiliul Local Busteni a aprobat o hotarare privind atribuirea unui teren de 3.000 mp catre Arhiepiscopia Bucurestilor, in scopul construirii unui schit pe platoul Bucegi. Acesta va fi amplasat la o altitudine de peste 2.000 de metri, ceea ce inseamna ca va fi lacasul de cult din judet situat la cea mai mare inaltime. Terenul a fost dat in folosinta gratuita catre Arhiepiscopia Bucurestilor, pe durata existentei sfantului lacas. Schitul va purta numele “Schimbarea la fata (Tabor – Bucegi)” si se va afla in jurisdictia Manastirii Caraiman din Busteni, ce are hramul “Inaltarea Sfintei Cruci”, dupa cum spune staretul acestei manastiri, parintele David Petrovici.

Deocamdata nu s-a stabilit cand si cu ce fonduri va fi realizata constructia. In prezent, se asteapta binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru ridicarea ei si se fac demersuri in scopul intabularii terenului. Dupa aceste etape, va fi realizat un proiect de construire, pe baza caruia sa poata fi obtinute celelalte documentele necesare inceperii constructiei, de catre autoritatile locale si de catre alte institutii cu abilitati in domeniu. Dupa cum ne-a mai precizat staretul Manastirii Caraiman, se doreste ca in lacasul de cult sa se desfasoare activitati destinate cu precadere tinerilor, avand in vedere ca foarte multi iubitori ai muntelui, din generatia tanara, urca in fiecare an pe platoul Bucegi. Ei vor avea ocazia sa se reculeaga si sa primeasca indrumare spirituala in lacasul de cult.

In iulie 2010, Patriarhia Romana a hotarat ca Manastirea Caraiman, ctitorie renumita a pr. Gherontie Puiu, sa aiba un nou staret: preot nou instalat exarh pe zona de munte a Prahovei, David Petrovici

Ctitor în fapt al Minunatei Manastiri Caraiman, prin ajutorul Maicii Domnului, parintele Gherontie Puiu care a implinit in 2010, 76 de ani este si autorul cartii “Parintele Gherontie si minunile Maicii Domnului“, in care este expusa seria minunilor prin care acesta a reusit impresionanta ctitorie ajunsa astazi intr-un stadiu extrem de avansat, aproape de finalizare:

„Eu am mare incredere in Dumnezeu si Maicuta Domnului ca ma ajuta orice m-as ruga si vine lumea plangand la mine. Eu le spun nu plangeti la mine, duceti-va sub brad si dati lacrima la Maicuta Domnului, eu ii trimit pe toti acolo si ii astept jos si cand vin inapoi imi spun: Parinte, dar parca ne-a luat cu mana, ne-a luat necazurile, suntem alti oameni.”

„I se spune „Pustnic calugar si preot”, si este unul din cei mai mari duhovnici ai credinciosilor ortodocsi, un parinte-staret iubit, asediat de multimi de oameni care asteapta sa-l vada si sa-i asculte povetele”.

Rugaciunea parintelui, renumita si deja cunoscuta de catre cei care ii trec adesea pragul chiliei este:

“DOAMNE, INTOARCE-I LA BUNATATE SI LA RUGACIUNE PE TOTI VRAJMASII MEI! AMIN!“

si, parintele ne mai asigura: rugaciunea trebuie spusa de 30 ori pe zi timp de 40 de zile si rezolva orice dorinta a celui ce o rosteste.

One response to this post.

 1. Posted by Alice on 3 august 2011 at 09:07

  Alice
  2011-08-03
  11:04:30
  La manastirea Caraiman in Busteni se afla un manz de ponei, extrem de dragut, impreuna cu mamica lui care il alapteaza, dar manzul din pacate s-a nascut cu un defect care poate fi corectat prin operatie: ii lipsesc cartilagiile de la picioarele din fata! cei de acolo au incercat mai multe solutii sa il ajute, dar se pare ca doar o operatie l-ar putea salva, altfel il vor eutanasia! Oamnei cu suflet , haideti sa ii cautam ajutor acestui suflet nevinovat si sa primeasca o sansa! Cine cunoaste o conexiune pentru o fundatie de salvarea a animalelor, sau ceva asemanator?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: