Curiozitati din Univers

Universul ascunde multe lucruri care depăşesc limită înţelegerii umane. Universul reprezintă tot ceea ce există, fiind alcătuit din materie fizică şi energie. Este guvernat de aceleaşi legi încă de la începutul existenţei sale şi nu a încetat niciodată să ne uimească.

Universul se află în expansiune de 13,7 miliarde de ani şi doar 5% din totalul materiei şi a energiei este detectabilă în mod direct.

Toate planetele, asteroizii, meteoriţii, cometele precum şi cantităţile enorme de praf interplanetar orbitează în jurul Soarelui. Totul se învârte în jurul Soarelui şi acesta conţine peste 99% din masă întregului sistem solar.

Soarele îşi pierde în permanenţă din greutate. Pierde circa 4 milioane de tone în fiecare secundă. Acesta este cantitatea de hidrogen pe care Soarele o transformă în fiecare secundă.

Temperatura Soarelui la nivelul nucleului are aproximativ 14 milioane de grade Celsius, însă la suprafaţa doar 6000.

Cea mai apropiată stea este Proxima – Centauri. Lumina sa ajunge pe Pământ în circa 4 ani. Dacă am călători până la ea cu maşină ar dură 45 de milioane de ani, 900 de milioane de ani pe picioare şi 100 de mii de ani cu o navă spaţială.

Stelele moarte, numite pulsari, se rotesc în jurul lor foarte rapid şi emit unde radio, detectabile şi de pe Pământ. Până acum s-au descoperit nu mai puţin de 300.

Toţi atomii care alcătuiesc corpul nostru, cu excepţia hidrogenului şi heliului, au fost creaţi în infernul din stele. Aceşti atomi sunt eliberaţi de fiecare data când o stea moare, îmbogăţind universul cu elementele necesare vieţii.

Exoplaneta XO-3B este aproape de două ori mai mare decât Jupiter şi orbitează steaua să în aproximativ 3,2 zile.

PSR J1748-2446ad este o stea neutronica ce se roteşte de 716 ori pe secundă, iar suprafaţa ei la ecuator atinge aproape 24% din viteză luminii, adică peste 70.000 km pe secundă.

PSR J1748-2446ad se învârte cel mai repede dintre toţi pulsării cunoscuţi. A fost descoperit de Jason W. T. Hessels de la Universitatea Mcgill în anul 2004 şi a fost confirmat în 8 ianuarie 2005. Se află în clusterul de stele numit Terzan 5, aflat aproximativ la 18.000 de ani lumină de Pământ.

În timpul exploziilor de raze gamă, o stea poate eliberă mai multă energie în câteva secunde decât Soarele în întreagă să existenţa.

Galaxia noastră, Calea Lactee, are cel puţin 15 galaxii satelit care orbitează în jurul sau.

Noaptea, galaxia Andromeda apare de 5 ori mai mare decât Luna şi este cel mai îndepărtat obiect vizibil cu ochiul liber.

Universul are peste 100 de miliarde de galaxii, fiecare având alte sute de de miliarde de sisteme solare.

Spre deosebire de celelalte planete din sistemul nostru solar, Venus se roteşte în sens invers, de la vest la est. Ca dimensiune, este puţin mai mică decât Pământul, însă este total diferită. Aici, temperaturile ajung până la 4600 C, iar norii provoacă ploi de acid sulfuric. Pe Venus, ziua durează mai mult decât anul venusian.

Luna nu are atmosferă, iar apa este aproape inexistentă. Deci nimic nu va putea creşte acolo. Însă au fost aduse pe Pământ probe din solul lunar. A fost udat, au fost plantate seminţe de plante, iar plantele au crescut.

Planetă Saturn are o densitate atât de mică, încât ar putea pluti chiar şi pe apa.

Planetă Pluto e atât de rece încât acolo, gheaţă e mai tare decât oţelul.

Articolul original al autorului se găseşte pe portalul descoperă.org

……………

Universul ascunde multe lucruri care depasesc limita intelegerii umane. Universul reprezinta tot ceea ce exista, fiind alcatuit din materie fizica si energie. Este guvernat de aceleasi legi inca de la inceputul existentei sale si nu a incetat niciodata sa ne uimeasca.
Universul se afla in expansiune de 13,7 miliarde de ani si doar 5% din totalul materiei si a energiei este detectabila in mod direct.

Toate planetele, asteroizii, meteoritii, cometele precum si cantitatile enorme de praf interplanetar orbiteaza in jurul Soarelui. Totul se invarte in jurul Soarelui si acesta contine peste 99% din masa intregului sistem solar.

Soarele isi pierde in permanenta din greutate. Pierde circa 4 milioane de tone in fiecare secunda. Acesta este cantitatea de hidrogen pe care Soarele o transforma in fiecare secunda.

Temperatura Soarelui la nivelul nucleului are aproximativ 14 milioane de grade Celsius, insa la suprafata doar 6000.

Cea mai apropiata stea este Proxima – Centauri. Lumina sa ajunge pe Pamant in circa 4 ani. Daca am calatori pana la ea cu masina ar dura 45 de milioane de ani, 900 de milioane de ani pe picioare si 100 de mii de ani cu o nava spatiala.

Stelele moarte, numite pulsari, se rotesc in jurul lor foarte rapid si emit unde radio, detectabile si de pe Pamant. Pana acum s-au descoperit nu mai putin de 300.

Toti atomii care alcatuiesc corpul nostru, cu exceptia hidrogenului si heliului, au fost creati in infernul din stele. Acesti atomi sunt eliberati de fiecare data cand o stea moare, imbogatind universul cu elementele necesare vietii.

Exoplaneta XO-3B este aproape de doua ori mai mare decat Jupiter si orbiteaza steaua sa in aproximativ 3,2 zile.

PSR J1748-2446ad este o stea neutronica ce se roteste de 716 ori pe secunda, iar suprafata ei la ecuator atinge aproape 24% din viteza luminii, adica peste 70.000 km pe secunda.

PSR J1748-2446ad se invarte cel mai repede dintre toti pulsarii cunoscuti. A fost descoperit de Jason W. T. Hessels de la Universitatea McGill in anul 2004 si a fost confirmat in 8 ianuarie 2005. Se afla in clusterul de stele numit Terzan 5, aflat aproximativ la 18.000 de ani lumina de Pamant.

In timpul exploziilor de raze gama, o stea poate elibera mai multa energie in cateva secunde decat Soarele in intreaga sa existenta.

Galaxia noastra, Calea Lactee, are cel putin 15 galaxii satelit care orbiteaza in jurul sau.

Noaptea, galaxia Andromeda apare de 5 ori mai mare decat Luna si este cel mai indepartat obiect vizibil cu ochiul liber.

Universul are peste 100 de miliarde de galaxii, fiecare avand alte sute de de miliarde de sisteme solare.

Spre deosebire de celelalte planete din sistemul nostru solar, Venus se roteste in sens invers, de la vest la est. Ca dimensiune, este putin mai mica decat Pamantul, insa este total diferita. Aici, temperaturile ajung pana la 4600 C, iar norii provoaca ploi de acid sulfuric. Pe Venus, ziua dureaza mai mult decat anul venusian.

Luna nu are atmosfera, iar apa este aproape inexistenta. Deci nimic nu va putea creste acolo. Insa au fost aduse pe Pamant probe din solul lunar. A fost udat, au fost plantate seminte de plante, iar plantele au crescut.

Planeta Saturn are o densitate atat de mica, incat ar putea pluti chiar si pe apa.

Planeta Pluto e atat de rece incat acolo, gheata e mai tare decat otelul.

Articolul original al autorului se gaseste pe portalul descopera.org

Anunțuri

4 responses to this post.

 1. Doamne ajuta.

  Mai multe perspective asupra cosmologiei puteti vedea si pe
  http://www.sinaxa.net/apologetica/
  http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/FalsaTeorieaBingBang.html

  Sa aveti pace in inima.

  Răspunde

 2. Posted by viorel on 2 Februarie 2011 at 18:56

  Nu te supara, dar eu cred ca daca te uiti mai mult pe hexaimeron vei vedea ca punctul de vedere al parintelui Badulescu este mai de crezut fiind o conceptie geocentrica, inspirata de Sfanta Scriptura. Pamantul este fix si este inconjurat de celelalte corpuri ceresti (vezi site-ul).
  Aici se spune ca : ,,Toate planetele, asteroizii, meteoriţii, cometele precum şi cantităţile enorme de praf interplanetar orbitează în jurul Soarelui. Totul se învârte în jurul Soarelui şi acesta conţine peste 99% din masă întregului sistem solar.,, Ceea ce este o parere evolutionista si heliocentrica. Cu respect, Viorel.

  Răspunde

 3. O sa citesc Hexameironul, sigur imi va fi de folos…Articolul acesta nu mi apartine si mi este greu sa cred ca revista DESCOPERA publica aberatii si non sensuri…Cat despre partea teologica a asa zisei probleme, mi se cam cere sa uit ca exista si sintagma Soarele Hristos…Geoncentrismul nu mi se pare decat o prea mare aplecare spre om ca centru a toate…Dumnezeu este centru a toate, prefer teocentrismul…Cu respect, Cristian…
  PS Daca soarele nu este centrul de ce se mai numeste sistem solar?? Problema geocentrica parca a fost rezolvata acum patru sute si ceva de ani….

  Răspunde

 4. Posted by viorel on 5 Februarie 2011 at 22:56

  Doamne ajuta, Hexaimeron este cartea Sfantului Vasile cel Mare, foarte de folos, dar eu ziceam sa cauti site-ul http://www.hexaimeron.ro/ si acolo , pe baza acelei carti si aaltora vei afla mai multe despre Facerea lumii.
  Geocentrismul nu pune in valoare Terra ca ceva divin sau pe om, ci vrea sa spuna ca Pamantul este pus de Dumnezeu in centrul Universului. Cat despre revista Descopera, nu-i acord o asa mare incredere, deoarece nu cred ca se bazeaza pe invataturile crestine si mai mult promoveaza evolutionismul, (omul din maimuta si alte minciuni nedovedite stiintific), succes.
  PS-sistem solar=minciuna evolutionista,
  -Copernic=inchinator la soare, pagan.
  Sper ca intelegi.
  Cu drag Viorel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: