Parastasul Parintelui Arsenie Boca 2010

In 2009, peste 40.000 de oameni au mers in Tara Hategului, la mânăstirea Prislop, la parastasul părintelui Arsenie Boca, supranumit si Sfântul neîncoronat al Ardealului, înmormantat în urma cu 20 de ani.Pentru a ajunge la crucea facatoare de minuni, oamenii au mers şi 15 kilometri pe jos. Credinciosii spun ca parintele Arsenie Boca vindeca bolnavii prin simpla atingere a crucii sale.

Anul acesta sunt doua zile dedicate Părintelui Arsenie Boca, astfel pelerinajele de la Manastirea Prislop se desfasoara cu prilejul comemorarii a 21 de ani de la plecarea Parintelui Arsenie Boca în lumea celor drepţi. Slujba de PARASTAS se va oficia pe 28 noiembrie.

Arsenie Boca (1910-1989), părinte ieromonah, teolog și artist român, a fost stareț la Manastirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea. A pictat Biserica din Drăgănescu (la 25 Km de Bucuresti), supranumită Capela Sixtină a Orientului.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: