Despre existenta lui Dumnezeu

Unii mai pun încă la îndoială existenţa lui Dumnezeu într-un început de mileniu cu o explozie informaţională fără precedent. Şi chiar dacă nu ar vrea să asculte argumentele logice ale marilor gânditori ai lumii, fie filosofi, teologi sau pur şi simplu mărturisitori şi tot ar putea afla despre această existenţă printr-o simplă introspecţie. Omul este şi spirit şi suflet, nu numai carne. Părintele Arsenie Boca spunea că omul nu este întreg dacă nu are trupul locuit de către suflet, şi la fel, sufletul nu îl face pe om întreg, dacă nu este locuit de Dumnezeu. Am văzut undeva o opinie de genul ,,vai de voi ăştia care credeţi în existenţa lui Dumnezeu, căci dacă nu este nimic dincolo de moarte, v-aţi ratat singura viaţă pe care o aveţi!”. Asta nu pricep aşa numiţii atei, că nu există un sentiment al eşecului în dreptul celui care crede, fiindcă paradoxal păcatul încătuşează, pe când credinţa te face să te simţi cât de liber posibil. Credinţa îţi dă aripi angelice încât porţi toate cu mare uşurinţă. Sunt nenumărate cazuri în care doar prin credinţă şi lucrarea faptelor bune oamenii s-au înţelepţit chiar şi fără să citească, cunoscând tainele vieţii şi chiar taine cereşti. Cuviosul Paisie Aghioritul cunoştea tot ce se întâmplă în lumea asta, de la războaie la molime, fără să aibă televizor sau ziar, iar ca element aşa de inedit, când te duceai la coliba dânsului ţi se adresa pe nume fără să te fi văzut vreodată. Credinţă este aşadar libertatea maximă şi viaţa maximă. Cum să vorbeşti de ratarea vieţii într-un context în care respectând sfaturile evanghelice ai umblat după lucruri nobile, ai slujit adevărului, ai căutat să te sfinţeşti şi pe tine şi să-i sfinţeşti şi pe cei din jur, ai lucrat la întrajutorarea aproapelui, ai iubit cu toată inima, ai căutat să vindeci şi  să dăruieşti. Frumuseţea vieţii celui care crede nu poate fi explicată în cuvinte, fiindcă scara frumuseţii face legătura între pământ şi Cer. ,,Frumuseţea” vieţii necredinciosului are spectrul pe orizontală, nu te poţi ridica de la cele pământeşti şi crezi că viaţa este ca-n cântecele de petrecere de la nuntă când ţi se spune să ,,bei cu litrul” şi ,,să mori sătul”. Aici mi-amintesc şi de Dan Puric care spunea ,,La sfârşitul vieţii necredinciosul pune punct, creştinul pune întodeauna virgulă!”.

Fără să-mi spună cineva simt că Dumnezeu este cu noi în fiecare fracţiune de secundă a  vieţii noastre. Înţeleg prin acea umblare primordială a Duhului Sfânt deasupra apelor, o misiune a Făcătorului de viaţă care nu încetează nicicând. Duhul Sfânt poartă de grijă fiecărui om în parte, şi este cel care însoţeşte fiecare inspiraţie şi expiraţie a noastră. Că unii în răutatea lor înlătură binefacerile şi această protecţie nu pot nega. De aceea apar molime, cataclisme şi alte urgii.

Cât despre trăirea vieţii, să citească şi distinşii necredincioşi acolo unde scrie ,,Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos!” Lasaţi-mă pe mine să mor slujind Frumuseţii, Binelui şi Adevărului. Ce poate fi mai presus de asta?

 

Reclame

One response to this post.

 1. Posted by cristianstavriu on 3 noiembrie 2010 at 07:44

  Foarte frumoasa icoana acestui post.
  Este foarte expresiva, e deosebita!
  Cel putin asa o percep eu!

  „Frumuseţea vieţii celui care crede nu poate fi explicată în cuvinte, fiindcă scara frumuseţii face legătura între pământ şi Cer. ,,Frumuseţea” vieţii necredinciosului are spectrul pe orizontală, nu te poţi ridica de la cele pământeşti şi crezi că viaţa este ca-n cântecele de petrecere de la nuntă când ţi se spune să ,,bei cu litrul” şi ,,să mori sătul”. Aici mi-amintesc şi de Dan Puric care spunea ,,La sfârşitul vieţii necredinciosul pune punct, creştinul pune întodeauna virgulă!”.”

  acest pasaj este foarte graitor

  Cristian Stavriu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: