Nationala Romaniei: Chiar este una de varzanei?

Nu sunt sigur dacă articolul ,,Vărzăneii de la naţională” a fost publicat doar în ediţia on line, iar dacă a apărut şi-n ediţia tipărită în ,,Adevărul” mi se pare grav, mi se pare că s-a făcut dintr-o dată loc pentru mult diletantism acolo la respectabila mazetă.

 ,,Varzaneii de la nationala” de

Vlad Epurescu

 Cel mai bun lucru pe care l-ar putea face FRF pentru fotbalul românesc ar fi să desfiinţeze echipa naţională. O adunătură mai mare de incompetenţi şi de plafonati nu găseşti nici măcar în politică. Dacă marele căpitan al echipei naţionale, câştigător al Ligii Campionilor, ne împuie capul după fiecare înfrângere cu platitudini de genul „nu mai sunt echipe mici” şi „asta ne e valoarea” iar antrenorul naţionalei se văicareşte şi la finalul meciurilor amicale că a fost furat de arbitri, chiar nu mai e nimic de făcut.

Un articol nu se scrie de parcă ar fi un comment al unui puşti ,,messengist”, pierdut iremediabil prin spaţiul virtual. Nici măcar supărarea de după bătaia primită de la ,,cocoşi”, oricât ar fi de mare, nu justifică această tentativă de pamflet. Apelativul ,,marele căpitan” scuipat din neuronii ironici ai jurnalistului nu mi se pare că e bine pus acolo. Chivu chiar a demonstrat de multe ori că este un om de bun simţ şi că are cap să dea declaraţii de bun simţ. Oare ce putea să spună? Credeţi că e uşor să fii capitan şi să ieşi la conferinţa de presă după ce ,,ai luat-o pe coajă” cu două goluri pe final de meci?

Pentru noi, suporterii, echipa naţională de fotbal chiar a însemnat ceva.

 Cum de acest domn vorbeşte în numele tuturor suporterilor din România, din ce calitate?

 Unii au copilărit cu generaţia lui Dinu şi Dobrin de la Mexico 70, alţii cu generaţia lui Hagi şi Raducioiu.

 Ştiu cel puţin cincizeci de fotbalişti din România de mai mare clasă decât Răducioiu…

 Îmi amintesc si acum cum au fost primiţi jucătorii echipei naţionale după World Cup 1994 pe aeroport: ca nişte eroi.

 Şi pe ,,Tovarăşul” îl aşteptam când venea din vizite, nu-i aşa??…

 Acum, ăştia care vin la naţională, nu o fac decât să vină într-o mică vacanţă, să mai se vadă cu atârnătorii de pe lângă naţională sau să mai fie văzuţi de câte vreo fufă prin tribune.

Prea abrupt, prea răutăcios…Acum dăm vina şi pe fufele clubiste că naţionala este unde este? Ştiu fotbalişti de naţională şi din ,,generaţiile de aur” invocate, care le trăgeau la măsea până dimineaţa la şase şi mâncau apoi jar pe teren…Nu dau nume că nu-i frumos…

Antrenorul? E nevinovat! Adică, l-am pus noi, suporterii, într-o poziţie pentru care nu are competenţele necesare? O demonstrează jocul, selecţia şi rezultatele echipei naţionale.

Iar ,,noi suporterii”!!!…Sunt suporter al naţionalei de la începutul anilor 80, dar nu mă regăsesc, dragă, în acest ,,noi” de care zici. Era să fiu şi strivit de mulţime la o partidă România – Elveţia , dar tot nu mă simt între ,,noi” aştia…

Incompetenţa se plăteşte. Adică, şefii Federaţiei vor să îi propună lui Lucescu jr. mărirea salariului, după un meci cu Franţa în care am contat în atac doar 10 minute iar mijlocaşii noştri îşi talonau adversarii cu un marcaj lălâi, admirându-le probabil echipamentul francezilor.

Da! Suntem mai slabi…Nu este momentul nostru…Trebuia o reconstrucţie radicală şi să sacrificăm o calificare…Lucescu a încercat reconstrucţia şi performanţa,  ceea ce e greu să-ţi iasă…Iar marcajul la ,,franţuji” trebuia făcut mai lax, că nu te duci peste el dacă e mingicar, că ţi-o dă printre ,,craci” şi te faci şi mai şi de râs….

 Naţionala e praf şi are cu un punct mai mult decât Luxemburg.

 Francezii au plecat şi mai prost in grupă şi acum sunt lideri autoritari…sau ma rog favoriti la câstigarea grupei…

Ruşine! Daaaar… Antrenorul naţionalei va continua să îşi toarne în cap câte un kil de gel pe zi, federalii îi vor mări contractul lui Răzvan Lucescu, jucătorii se duc bine mersi la echipele de club iar impresarii îşi vor face jocurile la naţională necontenit. Obiectivul e cumva calificarea la Europene?

 Da! Clasamentul indică, apoi şi programul destul de facil, că România poate ocupa lejer locul al doilea, cel care duce la baraj…

Ne faceţi să râdem! Cel mai bine ar fi să nu mai pronunţaţi expresia „echipă naţională”. Ea nu mai există de la Euro 2000. Acum, e doar o gaşcă, nu o echipă…

Şi la Euro 2000 a fost o echipă încropită..Iar de anul 2008, de ce nu pomeneşte distinsul gazetar? Nu cumva atunci ne trăgeam de brăcinari cu vicecampioana mondială şi campioana mondială la zi..E puţin lucru să fii la un 11 metri de a învinge campioana mondială?…În naivitatea mea de suporter din categoria ,,şi la bine şi la greu”, lăsaţi-mă să cred că aşa cu scandaluri şi cu ,,gel” în păr vom ajunge în play off. Şi apropo de gel! Ce treabă are felul cum arată un antenor, cu ceea ce ştie să facă?….În definitiv la cât de jos a ajuns România asta, naţionala e un pic cam prea sus…

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: