Cat de bun este extremismul? Evrei: neonazisti

Doi polonezi, care au fost prieteni din copilărie şi au devenit ulterior neo-nazişti, au decoperit cu stupoare că sunt evrei, după care au trecut la credinţa strămoşilor. Informaţia apare într-un documentar realizat de CNN despre polonezii care îşi redescoperă originile evreieşti, după ce strămoşii lor şi-au ascuns identitatea religioasă pentru a scăpa de peresecuţii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pawel şi Ola (ambii au 33 de ani), identificaţi doar după prenumele lor, sunt personajele materialului realizat de CNN.

În urmă cu câţiva ani, Ola a descoperit în arhiva Institutului de Istorie evreiesc din Varşovia că atât ea, cât şi soţul său sunt evrei. „A fost de necrezut – am aflat că avem rădăcini evreiesti. A fost un şoc”, a spus femeia. În momentul în care au aflat acest lucru, Ola şi Pawel erau activi în miscarea neo-nazistă din capitala poloneză. „Eram naţionalistă 100 la sută. În acea perioadă, când eram capete rase, totul era despre puterea albă, despre faptul că evreii erau plaga şi cel mai mare rău al acestei lumi”, a afirmat Pawel.

CNN scrie ca atât Ola, cât şi Pawel şi-au îmbrăţişat identitatea evreiască şi sunt activi în prezent în sinagoga locală.

 „Nu spun ca nu avem regrete. Îmi pare rău pentru cei pe care i-am bătut”, a spus bărbatul.

2 responses to this post.

  1. Posted by DC on 28 octombrie 2010 at 18:22

    ce porcarie de articol…daca venea la biserica lui Hristos era normal sa publici asta…. mi-a placut blogul tau si cum ai vorbit despre Codul lui Da Vinci,dar cum aperi pe evrei si propaganda neonazista si mai ales interviu cu Bichir, omul masoneriei si sluga patriarhului imi dau seama ca esti un impostor

    Răspunde

  2. Nu am cum sa plac tuturor..Hristos facea numai bine in jurul Sau si tot era hulit si prigonit…Nu are nimic articolul asta, nu mi exprima pozitia nazista sau pro evreică…Era doar un mod de a le spune celor care trec pe aici ca extremismul nu este bun..Si ca intotdeauna calea de mijloc este cea indicată…Calea imparateasca, asa cum spun Sfintii Parinti….Cat despre partizanatul meu cu dl Bichir nu vad in interviu nimic obscur si unde ne cheama sa facem parte din masonerie…Era o discutie la o cafea si cam atat..una destul de inocenta din punctul meu de vedere…Traim vremuri in care un jurnalist ortodox ar fi putut spune mai multe….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: