Printesa cu haine de aur (fragment)

Poti comanda CARTEA si CD CU POVESTEA (film artistic) aici

Prinţesa era de acum, mută de uimire, căci nu mai văzuse oameni ca aceştia în viaţa ei. Vorbind cu cei doi şi-a dat seama, că rar va mai putea găsi oameni cu o aşa mare dragoste de Dumnezeu. Începu să înţeleagă că zadarnic s-au străduit mulţi profesori aduşi de departe spre a-i preda ştiinţele, artele sau dansul, dacă nimeni nu-i spusese despre Hristos şi iubirea Sa de oameni. Căci de acum ea văzuse şi ştia că oamenilor pe care îi iubeşte, Hristos le face din colibe, palate aurite.

– Vreau să veniţi cu mine la palat! Parcă mă simt uşoară şi mai plăcută lui Dumnezeu când vă simt în preajmă.

– Nu putem veni fată dragă, spuse femeia. Noi deja am locuit în lume şi am venit în locul acesta mai ferit pentru a ne plânge păcatele.

– În plus, zice şi bărbatul, un vas cu vin dacă îl muţi din loc în loc, vinul se mohorăşte şi îşi arată urâciunile drojdiilor. Dar dacă vasul îl ţii pe loc, acesta pregăteşte un vin lucitor, aşezat şi binemirositor.

Prinţesa înţelese din asta că plimbarea omului încoace şi încolo nu e bună şi că pentru cei doi coliba era mai de preţ decât palatul în care locuia ea. Fără să stea prea mult pe gânduri, prinţesa dezbrăcă una din hainele aurite şi o întinse:
             – Luaţi această haină! Vindeţi-o, duceţi-o într-un târg.. Cumpăraţi-vă pe ea cele de trebuinţă. Azi am învăţat că nu e bine să pofteşti haine de prisos, ci e bine să pofteşti să fii plăcut în faţa Domnului.

– Înţelept şi plăcut ai vorbit, spuse femeia. Iată noi îţi vom da în schimb singura noastră avere. Poftim această icoană a Maicii Domnului!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: