Viata Maicii Domnului

Cel mai recent proiect al Editurii Cristimpuri, carte în curs de aparitie (www.edituracristimpuri.ro)

Produsul va fi însoţit de un CD cu acelaşi titlu (povestitor: actorul Mihai Coadă)

CAPITOL I

Zămislirea Preasfintei Fecioare

Demult, într-o mică aşezare din Ţara Sfântă, numită Nazaret, trăiau doi soţi, Ioachim şi Ana, care duceau o viaţă sfântă, curată şi bineplăcută lui Dumnezeu. Şi au trăit aceşti oameni vreme de cincizeci de ani în bună pace şi înţelegere, dar spre bătrâneţe începură a fi nemângâiaţi, fiindcă Dumnezeu nu i-a învrednicit să aibă măcar un copil.

Şi s-a dus dreptul Ioachim în pustie pentru a-şi plânge păcatele şi acolo a postit patruzeci de zile încheiate, ridicând rugăciuni către Dumnezeu pentru a dobândi un urmaş. Toţi din neamul lui râdeau de el şi chiar îl considerau blestemat, fiindcă nu putea zămisli. Iar dreapta Ana era şi mai nemângâiată şi înălţa zilnic către Dumnezeu plângeri, rugăciuni şi făgăduinţe.

Şi şi-a aţintit Ana privirile spre cer şi a văzut un cuib de vrăbiuţe, mai abitir începând să plângă: ,,Vai mie şi acelui pântec care m-a născut şi m-a scos la lumină / Vai mie, fiinţă ocărâtă că nu mai ştiu ce e o zi senină…”

Lacrimile din vremea rugăciunii niciodată nu pică pe pământ, ci ele urcă direct la cer, de aceea Dumnezeu a auzit tânguirea celor doi şi un înger al Domnului s-a coborât zicând: ,,Ana, Ana! A auzit Domnul cererea ta! Iată! Vei naşte o fiică şi se va slăvi numele ei între femei, căci binecuvântată va fi de toate neamurile!”

La scurtă vreme, pântecele Anei s-a umplut de Duhul Sfânt şi într-o zi senină de toamnă, Sfânta a dat naştere unei minunate copile, pe care au numit-o MARIA.

One response to this post.

  1. O carte pentru copii ce merita toti banii
    cumparand aceasta carte ii putem invata pe cei mici o mica parte din istoria crestinatatii intr un mod foarte frumos si atragator 🙂 asteptam si alte proiecte de acest gen alaturi de celelalte carti care reprezinta un ,must have” in biblioteca personala

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: