Pomul smerit si cheile sufletului

5 aprilie 2004 Am văzut un pom, care se apleca cu generozitate înspre stradă. Era aşa frumos, încât mulţi se opreau să-l admire, ba unii întindeau mâna să rupă flori… Este pomul cel smerit. Omul smerit este ca pomul de la marginea drumului, cu ramurile plecate de atâtea roade, din care se ospătează tot drumeţul. Omul mândru este ca pomul înalt din care de abia urcându-te cu scara culegi un rod, două…

7 aprilie 2004
Firea mai complicată la unii oameni nu este deloc o raritate. Sunt indivizi care

te avertizează că este bine să nu ai de a face cu ei, pentru că au firi complicate. Niciun om nu poate sălăşlui prea mult într-o singură stare, fie ea dragoste sau ură. În virtutea inconstanţei, ce se poate sesiza în dreptul acestei laturi a personalităţii umane, se poate afirma că, şi astăzi, se petrec învieri pe drumul spre Damasc la fel de spectaculoase ca cea a lui Pavel, când a trecut de la postura de hulitor şi prigonitor, la cea de apărător al dreptei credinţe.
Dumnezeu, având bunătatea deplină, ne aşteaptă pe drumul credinţei, la fel cum aşteaptă să ne deşertăm grijile, să le lăsăm în voia Sa divină. E bine să ne eliberăm de povara sinelui şi a grijilor, căci prea multă îngrijorare roade trupul şi macină grâul credinţei răsărit în inimi.
Firile complicate se pot aduce la credinţă, acest lucru depinzând de locul în care se află cheile sufletelor. Aşa cum prietenului de nădejde îi lăsăm cheile de la uşa casei, tot aşa Lui Dumnezeu să-i dăm cheile sufletelor noastre, pentru că El va şti să facă ce trebuie cu ele, la timpul potrivit şi în locul potrivit. Acesta trebuie să fie un adevăr: Unde încuie omul, vine şi descuie Dumnezeu.

Link: http://www.librarie.net/carti/62053/Intre-rock-si-iubirea-fara-sfarsit-Confesiuni-Cristian-Serban

www.edituracristimpuri.ro

 Descărcare gratuită(pdf) :

http://bibliotecaortodoxa.blogspot.com/2010/07/cristian-serban-intre-rock-si-iubirea.html

One response to this post.

  1. M ai facut curioasă! Aş dori să citesc cartea!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: